Kattenspul

Wat heb je allemaal nodig voor je kat?

Deel artikel

Wanneer je een kat neemt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je Alles voor je kat in huis hebt. Mocht het zo zijn dat je voor het eerst een kat in huis neemt dan kan het echter lastig zijn om te weten wat je allemaal in huis moet halen. Ten eerste is het handig om een kattenmand in huis te halen. Deze zal je namelijk nodig hebben om de kat op te halen en mee naar huis te nemen. Ook wanneer de kat vervoerd moet worden voor bijvoorbeeld een bezoek aan de dierenarts heb je een kattenmand nodig. Om de mand comfortabel te maken kun je hier een dekentje of kussentje in leggen.

Een kattenbak uitkiezen voor in huis

Een van de belangrijkste dingen om in huis te hebben voordat je een kat neemt is een kattenbak. Er zijn verschillende soorten kattenbakken waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld kattenbakken met en zonder luikje. Wanneer een kat niet gewend is aan een kattenbak met een luikje kan het zo zijn dat hij deze niet graag gebruikt. Naast dat er verschillende soorten kattenbakken zijn zijn er ook verschillende soorten vullingen. Ook hierbij kan het zo zijn dat een kat een sterke voorkeur heeft voor een bepaald soort. Je kunt daarom het beste vragen wat voor kattenbak en vulling jouw kat gewend is.

Voer- en drinkbakjes voor jouw kat

Iets anders dat zeer belangrijk is is dat de kat een voer- en drinkbakje heeft. Deze bakjes moeten op een plek in huis worden geplaatst waar de kat er makkelijk bij kan. Een kat moet altijd beschikking hebben tot water om te drinken. Het soort en de hoeveelheid voer die je moet geven zal afhankelijk zijn van de behoefte van de kat. Bij losse bakjes kan het handig zijn om hier iets van een placemat onder te leggen. Het komt namelijk heel erg vaak voor dat er water en voer naast de bakjes terecht komt. Ook kan het zo zijn dat de bakjes makkelijk verschuiven wanneer je een gladde vloer hebt.

Het belang van een krabpaal

Katten hebben de behoefte om aan dingen te krabben. Dit doen ze om hun nagels scherp te houden. Zoals de naam al doet vermoeden is een krabpaal speciaal gemaakt voor katten om aan te krabben. Wanneer je geen krabpaal in huis hebt zullen katten op zoek gaan naar een alternatief om hun nagels in te zetten. Denk hierbij onder andere aan de bank, behang of tapijt. Er zijn vele krabpalen te vinden die een of zelfs meerdere mandjes hebben. Door voor zo’n uitgebreidere krabpaal te gaan kun je de kat ook gelijk een lekkere plek bieden om te liggen en te slapen.

Speeltjes voor de kat

Kattenspeeltjes zorgen er voor dat een kat wordt gestimuleerd om actief te zijn. Daarnaast zorg je er met speeltjes voor dat jouw kat zich niet gaat vervelen. Er zijn vele speeltjes die voor jouw kat kunt aanschaffen. Zeker wanneer je een jongere kat in huis haalt zal deze veel behoefte hebben om te spelen. Ook wanneer een kat ouder wordt wil een kat vaak nog steeds graag spelen. Er zijn kattenspeeltjes waar de kat zelf mee kan spelen maar er zijn ook speeltjes om samen met jouw kat mee te spelen. Door samen met jouw kat te spelen kun je de band tussen jou en jouw kat versterken.

Gerelateerd nieuws

Kattenspeelgoed

Waarom een krabpaal

Katten hebben van nature de behoefte om te krabben. Wanneer je thuis geen krabpaal hebt staan, is de kans groot dat de kat zich aan

Kattenspeelgoed

Verschillende soorten kattenspeelgoed

Geschikt kattenspeelgoed Waar een kat in het wild gemiddeld zes uur per dag gemiddeld bezig is met jagen is dat voor huiskatten heel anders. Voor