Kattenspul

De voordelen van nepplanten voor katten

Deel artikel

Hoewel de meeste katten graag met een echte plant spelen, zijn er veel voordelen verbonden aan een nepplant. Nepplanten zijn vaak duurzamer, ze hoeven geen water te krijgen en ze kunnen niet worden opgegeten (wat belangrijk is als uw kat geneigd is aan groen te knabbelen). Lees verder voor meer informatie over de voordelen van nepplanten voor katten.

1. Nepplanten zijn duurzamer dan echte planten

Als je een onstuimige kat hebt die graag met haar planten speelt, is een nepplant een veel betere optie dan een echte. Neppe planten worden niet zo gemakkelijk omgestoten en beschadigd als echte.

2. Neppe planten hoeven geen water te krijgen

Dit is ideaal als je vergeetachtig bent of als je de stad uit gaat en geen vriend of buurman wilt vragen om je planten water te geven. Met neppe planten hoef je ze alleen maar af en toe af te stoffen.

3. Nepplanten kunnen niet gegeten worden

De meeste katten eten geen planten, maar sommige katten knagen er af en toe aan (vooral als ze tandjes krijgen). Als u bang bent dat uw kat haar planten opeet, kies dan voor een nepplant in plaats van een echte.

Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme manier om wat groen aan je huis toe te voegen, overweeg dan om een nepplant voor je kat te kopen. Nepplanten zijn duurzamer dan echte, ze hoeven geen water te krijgen en kunnen niet worden opgegeten door nieuwsgierige katten. Bovendien zien veel neppe planten er niet van echt te onderscheiden uit!
Bron: https://degrootdecoraties.nl/

Gerelateerd nieuws

Kattenspeelgoed

Waarom een krabpaal

Katten hebben van nature de behoefte om te krabben. Wanneer je thuis geen krabpaal hebt staan, is de kans groot dat de kat zich aan

Kattenspeelgoed

Verschillende soorten kattenspeelgoed

Geschikt kattenspeelgoed Waar een kat in het wild gemiddeld zes uur per dag gemiddeld bezig is met jagen is dat voor huiskatten heel anders. Voor